Medikal ekran, hastalığın teşhisinden, tedavi ve bakımı sonrası yapılacak tetkiklere kadar ihtiyaç duyulan tüm tıbbi görüntülenmenin taleplerine cevap veren endüstriyel ekran çeşididir.

Yüksek çözünürlük, kaliteli netlik, ses, parlaklık kontrolü ile tıp alanında ortama en uygun ölçülerle tasarlanan medikal monitörler, ihtiyaca özel üretilerek medikal ortama entegre edilmektedir. Ameliyathane, görüntüleme aygıtları, hasta takip ekranları, klinik bilgilendirme gibi sağlık sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Yatay ve dikey olarak bulundukları ortama göre çoklu ekran seçenekleri de kullanılabilmektedir.

Medikal ekranlar

Radyoloji monitörü

Cerrahi ve ameliyathane monitörü

Klinik, hasta servisi monitörü

Radyololoji, Emar,ultrason gibi görüntüleme cihazları monitörü

Diş Kliniği görüntüleme monitörü

Endoskopi, tanı ve teşhis monitörü olarak bazı servislerde kullanılmaktadır.

Medikal Ekran Kullanımı

Medikal ekranlar standart ekranlarda olmayan bir çok özelliği barındırır. Bu ekranlar hastalık teşhisinde kullanılan (mamografi, pacs, tomosentes, endoskopi, röntgen, ultrason) tıbbi görüntüleme cihazlarında çekim öncesi ve sonrası tekniker, doktor için görüntüleme ekranı olarak kullanılır.

Ameliyathanelerin dijitalleşmesi ile birlikte yapılan operasyonların görsele aktarılması takip edilmesi bir akış oluşturmaktadır.

Medikal ekranlar sağlık personellerinin, kayıt hastane bilgi sistemine erişmek, tahlil sonuçlarına ulaşmak, data kayıtlarına ulaşarak bilgi ve belgeleri takip etmek için kullanabilmektedir. Hasta başı elektronik sistemlerde kullanılan medikal ekranlar hem otomasyon sistemine erişim, hasta bilgi ver durum izlemek için tasarlanabilmektedir.

Medikal Tıbbi Monitörler her türlü sağlık hizmeti veren en sağlık ocağından,polikliniğe,hastanelere kadar her bölümde mutlaka ihtiyaç duyulan ürünlerdir.

Ameliyathane ortamında ısı,koku,steril ortamlara uygun cerrah ve sistem arasında takip koordinasyon için köprü oluşturmakta anlık verileri ekran üzerinde takip edebilmektedir.

Diş kliniklerinde çekilen röntgen görüntülerinde yüksek görüntü kalitesi sayesinde hekim’in sinir, kemik ve yumuşak dokulardaki olası hata payını azaltmaktadır.

Klinik ve labaratuvarlarda belge,sonuç,görüntüleme sonuçları gibi verileri işleyebilecekleri ekranlar kalitesi ve uzun ömrü ile iş akışına katkı sağlamaktadır.

Görüntüleme aygıtlarında radyoloji servislerinde kullanılmak üzere tasarlanmış ışık ve netlik ayarları hata payını, sonuç görüntüleme, doğru teşhis konusunda hekimlerimize yardımcı olmaktadır.

Medikal Monitörler standart monitörler arasındaki farklar;

Medikal monitörler daha net görüntüler, görüntü derinliği ve geniş bir görüntü açısı sağlar.

Özelleştirilebilir gizlilik filtreleri uygulanabilir.

Duyarlı dokunma özelliği sayesinde (opsiyonel) doktor ve personelin harici aygıtlara ihtiyaç duymadan sistemi kullanmasına kolaylık sağlar.

Antimikrobiyal dokunmatik cam ile birleştirildiğinde hasta üzerinde ve bulunduğu ortamda işlemler daha güvenli hale gelmektedir.

Medikal Monitörlerde IP65 koruma derecesi ile ekran panelinin, dokunmatik ekranın, elektronik aksamın zarar gelmeden dezenfekte edebilmesi anlamına gelir.

Medikal Monitörlerde kullanım gereksinimlerine ekstra giriş çıkış bağlantı noktaları vardır.

Windows 10,android 8.1 ve Linux işletim sistemleri ile uyumludur. Kablolu ve kablosuz network ağlarıyla iletişim sağlayabilir. Veri alıp gönderebilir.

Medikal monitörler ameliyat esnasında Doktor ‘un kullandığı kamera ile görüntüyü farklı konumdaki izleyicilere online olarak aktarabilir. Online ameliyat, online operasyona katılım sağlayabilirler.

Tıbbı Ekran Teknik Bilgileri

Tıbbi ekranlarda görüntü kalitesi, performans, uzun ömür, marka dikkat edilmesi gereken hususlardır. Firmamızın satışını yaptığı tıbbi ekranlarda çözünürlük ne kadar yüksek olursa, ekrandaki görüntü netlik ve ayrıntı açısından o kadar detaylı olur. Bu da sonuç görme, yorumlama, tedavi açısından gereklidir. Bu nedenle tıbbi ekranlarda yüksek çözünürlük HD,4k,8k çözünürlüğe kadar ekranlar vardır.

Parlaklık (veya nit), metrekare (cd/m2) başına kandela (cd)birimiyle ölçülen, göze ulaşan foton enerjisi miktarıdır. Örneğin bir radyoloji ekranı için kabul edilebilir aralık 350-420 nit’tir.

Bir ekran pikselinin maksimum parlaklığı ile o pikselin “kapalı” olduğu zaman arasındaki mevcut parlaklık aralığı olarak ölçülen kontrast önemlidir. Klasik bir LCD ekran, 18 ay sonra 400 nit ile başlasa bile, arka ışık performansı yaklaşık 350 nite düşer ve radyolojik kullanım ömrünü fiilen sona erdirir. Bunu engellemek için tıbbi ekranlar, beklenen performans düşüşünü telafi etmek için zaman içinde dokunulabilen normal çalışma seviyesinin üzerinde bir maksimum parlaklık kapasitesi olan “boşluk” ile tasarlanmıştır. Birçok tıbbi görüntü (X-ışınları ve mamogramlar gibi) tek renklidir, bu nedenle gri tonlamada ince parlaklık farklılıklarını ayırt edebilmek önemlidir.

Monitörler doğruluğu sağlamak için periyodik olarak kalibre edilebilir. Tıbbı Ekranlar DICOM bölüm 14 Gri Tonlama Standardını karşılayan kalibrasyon özelliklerine sahiptir.

Modern bir tıbbi monitör (LCD monitör), sadece 16.7 milyon görüntüleyen klasik ekrana oranla 1.074 milyar renk görüntüler.

Ekranlar hareketli hastane ortamında taşıma, yer değişimi, sök tak durumlarında bile arıza ve hasar için çok hazırdır. Tıbbi ekranlar yüksek kalite materyallerden üretilmiş iç ve dış yapısıyla darbe ve olası çarpma şiddetlerine daha dayanıklıdır. Ayrıca görüntü netleştirme ve göz yorulmalarını da minumum seviyeye indirecek şekilde tasarlanmıştır.

Tıbbi ekranların kullanım ömürleri içerisinde parlaklık ve netlik değerlerinde değişim göstermemesidir. Ekranda görüntülerin ilk günkü netlikte ve ışıkla 5 yıl gibi bir süre normal kullanım ömrü vardır.

Tıbbi ekranlarda acil servis, yoğun bakım ünitesi gibi parlak ışıklar altında kullanıcıya en iyi görüntüyü vermek için tasarlanmıştır. Yansıma ve parlama yapmayan ekranı kullanıcının görüntüyü en net ve uygun çözünürlükle görmesini sağlamaktadır. Isı,sıcak,soğuk ve nem’e karşı korumalıdır.

Tıbbi ekranlar ofislerden, ameliyathanelere,kliniklere, doktor odalarına kullanılan geniş görüş açılarına sahip yüksek renk ve yüksek kontrastlı görüntüler verebilmektedir.

Tıbbi ekranlar düzenli temizlik sterilize ortamlarda antimikrobiyal kaplama ve sıvı dirençli çerçeve gibi ek özellikler sunmaktadır.

Tıbbi Monitörlerde alternatif ölçüler olmakla birlikte aşağıdaki ürünler en çok tercih edilen ve satılan ekran boyutlarıdır.
  • 17″ Medikal Monitör
  • 21″3 Radyoloji Monitörü
  • 24″ Medikal Monitör
  • 24″ Radyoloji Monitörü
  • 27″ Klinik Monitörü
  • 29.8″ Radyoloji monitörü
  • 32″ Cerrahi ve Ameliyathane Monitörü
  • 42″ Cerrahi ve Ameliyathane Monitörü
  • 47″ Cerrahi ve Ameliyathane Monitörü
  • 55″ Cerrahi ve Ameliyathane Monitörü

Medikal Ekran Sistemlerinde Bitges Elektronik Reklam Sistemleri ile tasarım ve teknolojiyi beraber satın alabilirsiniz. Kullanılan malzeme ve kaliteli işçilikle yüksek verim minimum sorun yaşarsınız. Tasarım, satış, montaj, servis ve garantiye kadar firmamız işinin başında olacaktır. Tecrübemiz ekibimiz enerjimiz ile sorumluluklarımızın bilincine vararak müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermeyi ilke edindik.

Medikal ekranlarda tasarım, teknoloji, kaliteyi bir araya getirdik. Uzun ömürlü endüstriyel standartlarda sağlamlık fiyat performans açısından en iyi hale getirdik. Projelerinize bütçenize en uygun Video Wall ekran sistemleri için detaylı bilgi belge ve teklif için bize ulaşabilirsiniz.

Medikal Ekran müşteri hizmetleri:  T.0533 510 87 27 Email:[email protected] Web: bitges.com.tr